Onkologidagarna 2017

Nästa år är ordningen återställd, Onkologidagarna går återigen av stapeln vecka 12 som brukligt. Geografiskt håller vi oss kvar i Mellansverige men vi hamnar lite mer mitt i när vi flyttar från Västerås och håller till i Örebro. Staden har vuxit betydligt sedan Onkologidagarna hölls här senaste gången på 90-talet och Örebro har numera 140.000 invånare. Orsakerna till det är säkert flera men den viktigaste är Universitet som har 17000 studenter. Även Universitetssjukhuset som nu i vår examinerar den första kullen läkare har säkert sin del i tillväxten.

onkologidagarna_2017
Stadens vackra centrum med Örebro slott som främsta kännetecken, skapar en fantastisk inramning till Onkologidagarna. Om vädergudarna står oss bi – och det gör de säkert – så är det nästan straffbart att inte ta tillfället i akt och promenera från slottet längs Svartån ner till Skebäcks slussar. På vägen passerar man den prisbelönta Stadsträdgården och Wadköping. Om våren är tidig kan man kanske få en skymt av den fridlysta Aspen som leker i Svartån strax efter isslossningen.
Oavsett väder lovar jag att vi ska göra vårt bästa för att ni ska få ett intressant vetenskapligt program och jag utgår från att vi alla dyker upp på mötet med ett positivt humör och vår sociala kapacitet uppskruvad på max så att ryktet om gnällbältet för evigt kan förpassas till myternas soptipp – förlåt återvinningsanläggning.
Varmt Välkomna till Onkologidagarna i Örebro 20-24 mars 2017!
Johan Ahlgren, lokalt programansvarig
(johan.ahlgren@regionorebrolan.se)

Tidigare konfererenser:
Onkologidagarna 2016
Onkologidagarna 2015
Onkologidagarna 2014
Onkologidagarna 2013

Annonser ▾