Välkommen till SOF!
Dessa sidor är till för Svensk Onkologisk Förenings medlemmar och riktar sig endast till hälso- och sjukvårdspersonal
Dessa sidor är till för Svensk Onkologisk Förenings medlemmar och riktar sig endast till hälso- och sjukvårdspersonal
Nedan kan du ta del av de tumörgruppsföreningar och projekt som är verksamma inom SOF.
BOF är en underförening till SOF. Föreningen syfte är att verka för att främja och utveckla en hög kvalitet vid diagnostik, behandling och vård av patienter med bröstcancer i Sverige.
GOF verkar för att inom området gastrointestinal onkologi främja den vetenskapliga utvecklingen, verka för likartade behandlingsprinciper runt Sverige grundade på god vetenskaplig evidens och en god utbildning.
SSGO är en intresseförening för personer som har sin huvudsakliga verksamhet inom gynekologisk cancersjukvård.
SLUSG är ett samarbete inom Sverige för förbättrad behandling och vård av patienter med lungcancer.
SSOF är en förening som arbetar med att driva strålrelaterade frågor och har bland annat en vision om ökad utbildning inom strålbehandling med t ex regelbundna utbildningsseminarier.
Svensk Förening för Urologisk Onkologi (SFUO) grundades 1989. Behovet av att samla onkologer med urologiskt intresse till en förening var stort. Det var viktigt att samordna kunskaper och öka intresset för forskning. Det var också nödvändigt att skapa gemensamma program för behandling av urologiska tumörsjukdomar. Slutligen ansåg man att det viktigaste målet var att öka och förbättra samarbetet med urologerna i landet för att på så sätt lättare nå en samsyn avseende den kliniska verksamheten och forskningen.
SSPAC är en ideell sammanslutning för läkare och forskare med intresse för forskning och utveckling inom området för bukspottkörtelcancer och periampullär cancer.
Föreningens ändamål är att främja forskning inom ämnesområdet och stimulera nationella och internationella kontaktytor.
Nationella chefsrådet i onkologi tillsammans med RCC i samverkan, Svensk Onkologisk Förening, Sjuksköterskor i Cancervård och Svenska sjukhusfysikerförbundet har startat ett projekt med syfte att framtidssäkra svensk strålbehandling. Projektet har fyra mål och avrapporterar genom återkommande nyhetsbrev.